Externe

Donald Trump, obligat de instanță să nu mai blocheze utilizatori pe Twitter

Pinterest LinkedIn Tumblr

O nouă înfrângere în justiţie pentru preşedintele Statelor Unite, Donald Trump. Un judecător din New York a decis că liderul de la Casa Albă încălcă prima lege în stat, Constituţia, atunci când le blochează accesul la contul lui de Twitter celor care îl critică.

Decizia a fost luată pentru că, explică judecătorii, printr-o astfel de practică Donald Trump restricţionează dreptul pe care îl are orice cetăţean american la liberă exprimare şi informare, transmite digi24.

Magistratul care a pronunţat sentinţa i-a mai transmis lui Donald Trump că nimeni nu este deasupra legii, nici măcar preşedintele.

Platforma de microblogging Twitter este canalul de comunicare preferat de preşedintele american, care este în război deschis cu mare parte a presei americane, pe care o acuză că de răspândire de informaţii false în ceea ce îl priveşte.

Donald Trump are peste 52 de milioane de urmăritori pe Twitter, iar de când a devenit preşedinte, în urmă cu aproape un an şi jumătate a postat peste 2.600 de mesaje.

loading...

Comments are closed.