Alte știri

Donald Trump refuză să-i plătească onorariul lui Rudy Giuliani și nu îi mai răspunde la telefon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Relația dintre Donald Trump și avocatul său personal, Rudy Giuliani, pare că s-a răcit semnificativ în ultimele săptămâni, având în vedere faptul că Giuliani a eșuat în a răsturna rezultatul alegerilor pe care președintele în funcție le-a pierdut. Conform unor informații din presa americană, Trump refuză să îl plătească pe Giuliani pentru serviciile sale și se simte „ofensat” de tariful pe care avocatul său l-a stabilit – 20.000 de dolari pe zi, conform The Guardian.

Giuliani a jucat rolul cheie în încercările eșuate ale lui Trump de a întoarce rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020, pierdute de președintele în funcție cu un scor de 306-232 în favoarea lui Joe Biden.

Fostul primar al orașului New York a formulat o serie de contestații în mai multe state, însă toate au fost respinse pentru lipsă de probe și vicii de procedură. Mai mult, nici Giuliani și nici alți avocați ai lui Trump nu au formulat vreodata acuzația de fraudă în vreunul dintre cazuri pentru că dacă ar fi făcut-o, având în vedere că acuzațiile s-au dovedit false, ei și-ar fi putut pierde licențele.

Conform The Washington Post, relația dintre Trump și Giuliani s-a răcit dramatic în ultimele săptămâni. De altfel, Trump refuză acum să-i plătească avocatului sumele de bani datorate și și-a instruit subalternii de la Casa Albă să nu-i mai răspundă la telefon. Trump ar fi ofensat de sumele pe care Giuliani le cere pentru serviciile sale – 20.000 de dolari pe zi, o cifră pe care avocatul a negat-o, dar care apare în scris în documente.

Ruptura dintre Trump și Giuliani contribuie la senzația de izolare crescândă a președintelui. Trump este nemulțumit de apropiații lui despre care spune că nu l-au apărat suficient în urma Asaltului de la Capitoliu pe care l-a instigat în ziua de 6 ianuarie. Printre cei care au căzut în dizgrațiile președintelui din acest motiv se numără purtătoarea sa de cuvânt, Kayleigh McEnany, ginerele său, Jared Kushner și Mark Meadows, șeful său de cabinet.

Refuzul lui Trump de a îl plăti reprezintă o nouă lovitură pentru Giuliani, a cărui legătură cu președintele pare că i-a adus doar probleme. Avocatul ar avea și el probleme legate de incitarea la insurecție, în contextul în care i-a instigat pe susținătorii lui Trump să pornească un „proces prin luptă” (eng. Trial by combat), în ziua de 6 ianuarie.

„Sunt dispus să îmi pun la bătaie reputația. Președintele e dispus să își pună la băitaie reputația. Știm că vom găsi infracțiuni acolo. Să pornim un proces prin luptă!”, le-a strigat Giulani susținătorilor furioși ai lui Trump adunați la Washington DC în 6 ianuarie. Din cauza acestor instigări, Giuliani se numără printre cei investigați de procurorul general din DC. Mai mult, Giuliani ar putea fi exclus din baroul din New York pentru faptele sale.

loading...

Comments are closed.