Alte știri

Donație de echipamente, în valoare de 60 mii de dolari, din partea OIM pentru Poliția de Frontieră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 7 august 2020 la sediul Inspectoratului General al Polițieide Frontieră a avut loc ceremonia de donare a echipamentului special și bunurilor materiale procurate în cadrul proiectului „Consolidarea răspunsului național al Republicii Moldova la criza COVID-19”, implementat de către Organizația Internațională pentru Migrație, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În debutul ceremoniei, Corneliu Groza a salutat prezența partenerilor externi la eveniment, adresând mulțumiri pentru suportul considerabil acordat Poliției de Frontieră în combaterea răspândirii transfrontaliere a virusului de tip nou, inclusiv pentru noile oportunități de colaborare prin intermediul acestui proiect și sprijinul continuu oferit în consolidarea capacităților instituționale. ”Vă asigur că acest suport va îmbunătăți calitatea serviciilor la frontiera de stat, fapt ce fortifică încrederea cetățenilor care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova în perioada de pandemie.”, a conchis Corneliu Groza.

La rândul său, Ghenadie Crețu a mulțumit pentru parteneriatul eficient și de durată, menționând că sarcina de gestionare integrată a frontierei este una dintre cele mai importante atribute ale unui stat suveran. ”Aveți o misiune nobilă și ne pare bine că vă putem oferi acest suport împreună cu alte agenții ONU. Atât publicul cât și angajații Poliției de Frontieră merită susținuți și să fie protejați în fața acestei provocări. În continuare vom face tot posibilul pentru a continua cooperarea excelență cu echipa dumneavoastră, care este una deschisă și profesionistă.” a menționat Managerul de Programe din cadrul Departamentului Migrație și Dezvoltare, Misiunea OIM în Republica Moldova.

Proiectul își propune consolidarea relațiilor bilaterale, îmbunătățirea capacităților Poliției de Frontieră de a asigura controlul și gestionarea cazurilor de infecție prin punctele de trecere a frontierei, cât și susținerea angajaților aflați la linia de control.

Donația constă în termoscanere, produse de igienă și aparataj de dezinfectare pentru zece puncte de trecere a frontierei în valoare totală de 30 mii de dolari. Alți 30 mii de dolari au fost redirecționați pentru susținerea dezvoltării, actualizării și diseminării procedurilor de operare conform standardelor internaționale pentru polițiștii de frontieră, aflați în prima linie. În acest sens, a fost elaborată Procedura Standard de Operare (POS) în 500 de exemplare care vor fi distribuite în toate subdiviziunile autorității de frontieră. Aceste proceduri vizează detectarea, notificarea, izolarea, gestionarea și sesizarea călătorilor potențial infectați cu coronavirus.

Mai mult, au fost realizate două instruiri on-line pentru 30 de polițiști de frontieră privind POS actualizată și alte două training-uri urmează a fi organizate în cea de-a două jumătate a lunii august. O altă realizare a proiectului este contractul încheiat cu un laborator specializat în testarea detecției Covid-19 care vor testa la necesitate 300 de angajați ai Poliției de Frontieră.

Reiterăm că este a treia tranșă de donație în cadrul acestui proiect, fiind distribuite anterior polițiștilor de frontieră 2000 de costume de protecție, 1000 de halate medicale, precum și 10 termoscanere portabile pentru detectarea persoanelor cu statut febril în punctele de trecere deschise traficului.

Citește și: VIDEO // A vrut să corupă un polițist cu 6000 lei, dar a fost denunțat la CNA

loading...

Comments are closed.