Externe

Donbasul va fi întors Ucrainei… cu o singură condiție! Ce spune liderul separatist din Lugansk

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republicile separatiste din estul Ucrainei sunt gata să creeze o confederație cu Kievul după punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, notează site-ul Utro.ru. 

Ucraina și republicile din Donbas pot crea un singur stat cu privire la principiile confederației. Acest lucru va fi posibil numai după punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk. Declarația a fost făcută de către așa-zisul ministru de Externe al Republicii Populare Lugansk, Vladislav Daineyvo.

„Cei care au citit cu atenție Complexul de Măsuri și alte documente din Minsk și care sunt familiarizați cu elementele de bază ale construcției de stat, înțeleg perfect că este vorba despre construirea relațiilor dintre Donbas ca entitate independentă și Ucraina … aceasta este o confederație”, a declarat Vladislav Daineyvo.

„Dacă presupunem că politica de stat a Ucrainei se va schimba până la punctul în care Kievul recunoaște dreptul lui Donbass la limba rusă, la economie, politică, armată, structuri de putere, atunci cu o astfel de țară, republicile nerecunoscute sunt gata să fie vecini, parteneri. Sau chiar intră în componența sa”, a adăugat politicianul separatist.

Related image

Până în prezent, în opinia lui Daineyvo, actuala Ucraina este foarte departe de aceasta. În acest context, „trebuie să se transforme în republica aceluiași popor și să meargă pe aceeași cale pe care Donbass a mers foarte repede”.

Așa-zisul ministru de Externe din Lugansk a discutat anterior despre posibilitatea teoretică de a crea o confederație de la Kiev, Lugansk și Donetsk. În plus, în noiembrie 2017, el a spus că republicile autoproclamate se vor întoarce mai devreme sau mai târziu în Ucraina pentru a obține recunoașterea internațională. În același timp, politicianul a subliniat că republicile separatiste trebuie să aibă o independență totală în cadrul statului Ucrainei.

Image result for ucraina donbass

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.