Editoriale

Dorian Furtună: Merkel i-a făcut o favoare lui Putin. A arătat că e democratic și legitim să fii ales șef de stat pentru a 4-a oară!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angela Merkel a fost aleasă azi Cancelar al Germaniei pentru a 4-a oară! Etologul Dorian Furtună a prezentat o poziție politologică care a stârnit controverse pe rețelele de socializare. Acesta consideră că și democrațiile occidentale, precum Statele Unite sau Germania, conțin o eroare de sistem! Deși nu le echivalează cu regimul politic din Rusia, totuși el arată caracterul fals al acestor democrații.

„Merkel i-a făcut o favoare lui Putin. A arătat că e democratic și legitim să fii ales șef de stat pentru a patra oarăAmericanii, mai devreme, au arătat că e democratic să candideze la funcția de președinte fii și soții ale foștilor președinți. Întreținută forțat, de ochii lumii, democrația alunecă într-o aristocrație camuflată. Un simulacru. O formă de guvernare în care nu sunt păstrate nici virtuțile democrației, nici cele ale aristocrației”, a scris Dorian Furtună pe facebook.

Poziția sa a fost susținută de unii internauți.E democratic sa invadezi alte tari doar pentru a-i invata demacratie”, ” În SUA de ceva decenii bune funcțiile cheie se transmit prin legături de rudenie”, „Democratie autentica va fi atunci cand fiecare cetatean va vota direct legile pe smartphone sau Facebook. Fiecare lege/proiect/ordonanta. Democratie directa”. Alții însă au avut obiecții. „aleasă Dorian – aleasă. îmi pare că faci niște echivalențe care nu sunt tocmai valabile. Dreptul de a candida într-o democrație nu este limitat de relația de rudenie cu un fost deținător al unei funcții publice”. La care autorul a răspuns: „la noi, voi numiți asta cumătrism, la occidentali – numiți drept de a candida. cât de predictibili sunteți în comentarii… )”.

Menționăm că Dorian Furtună este autorul cărților „Retorica în fața morții”, „Homo Aggressivus” și „Cugetările unui necunoscut”.

Telegraph.md amintește că duminică, 18 martie, vor avea loc alegeri prezidențiale în Federația Rusă. Sondajele prezentate la Moscova arată că Vladimir Putin are șanse mari să câștige al patrulea mandat, lucru care atrage critici dure în presa occidentală cu privire la instaurarea unui regim anti-democratic la Kremlin.

loading...

Comments are closed.