Alte știri

Dorin Chirtoacă se va adresa la Curtea Constituțională: Rămân a fi primar – VIDEO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Magistrații Curții de Apel Chișinău urmau astăzi, 8 august, să se pronunțe în legătură cu recursul avocaților lui Dorin Chirtoacă depus împotriva încheierii Judecătoriei Buiucani, potrivit căreia, acesta a fost suspendat din funcția de primar general al Chișinăului, scrie realitatea.md.

Însă, până la pronunțarea unei decizii în acest sens, au admis parțial cererea apărării, care a ridicat excepția de neconstituționalitate referitor la art.33 din Legea cu privire la administrația locală. Astfel, în adresa Curții Constituționale va fi remisă o sesizare.

„Până la examinarea recursului, partea apărării a înaintat o cerere prin care a solicitat ridicarea excepției de neconstituționalitate referitor la art.33 din Legea cu privire la administrația locală. A fost admisă parțial cererea. Sesizarea urmează să fie trimisă Curții Constituționale pentru a se expune. Ceea ce ține de suspendarea executării încheierii din 28 iulie a primei instanțe a fost respinsă de colegiul penal al Curții de Apel”, a declarat procurorul anticorupție, Dumitru Robu.

În același timp, Dorin Chirtoacă se arată convins că va rămâne în funcția de primar al Chișinăului. „Rămân a fi primar. Vom merge la Curtea Constituțională, unde vom demonstra că suspendarea este ilegală. Prin aceasta, Procuratura a făcut abuz în serviciu, s-a produs o eroare în procesul penal”, a comentat Dorin Chirtoacă după ședința de judecată.

Amintim că, pe data de 28 iulie, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis demersul procurorilor anticorupție, care au solicitat ca Dorin Chirtoacă să fie suspendat provizoriu până la pronunțarea sentinței definitive în dosarul în care este vizat. Acesta este suspectat de acte de corupere pasivă și trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău, unde figurează mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Capitalei, precum Nistor Grozavu și Igor Gamrețchi, condamnat deja pe această cauză. În prezent, edilul se află în arest la domiciliu.

loading...

Comments are closed.