Dorin Recean a fost la cramă

Prim-ministrul Dorin Recean și-a încheiat, ieri, vizita de lucru în raionul Căușeni cu o excursie la crama „Leuntea-Vin” din satul Grădinița. Șeful Executivului a apreciat dedicația oenologului cu o experiență de peste 45 de ani, Dmitrii Cîssa, care contribuie la dezvoltarea turismului vitivinicol în zonă și promovează tradițiile țării noastre.

Premierul Dorin Recean a remarcat că proprietarii fabricii de vin „Leuntea-Vin” susțin economia locală și dezvoltarea agriculturii.

„Vinăriile din țară sunt cărțile noastre de vizită și îndemn pe fiecare să descopere și să aprecieze bogăția pe care ne-o oferă acest pământ”, a transmis șeful Cabinetului de miniștri.

„Leuntea-Vin” este una dintre cele mai vechi fabrici vinicole de pe teritoriul țării noastre, cu o istorie din anul 1817. La fabrica de vin a familiei lui Dmitrii Cîssa sunt prelucrate anual aproximativ 60-70 de tone de struguri recoltați de pe propria podgorie, cu o suprafață de 20 de hectare. În total, compania produce aproximativ 50 de mii de sticle de vin pe an. Standul „Leuntea-Vin” poate fi găsit, până pe 4 februarie, la Expoziția națională „Fabricat în Moldova”.

Total
0
Shares
Total
0
Share