Dorin Recean continuă seria de întrevederi la Bruxelles

Dorin Recean , on the left, and Didier Reynders

Aprofundarea relațiilor țării noastre cu instituțiile europene în domeniul energetic, al justiției, precum și progresul înregistrat de autorități în procesul de integrare europeană au fost discutate la Bruxelles, în cadrul întrevederilor prim-ministrului Dorin Recean cu vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, și comisarul european pentru energie, Kadri Simson.

La întrevederea cu vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, prim-ministrul Dorin Recean s-a referit la progresele înregistrate de guvern în procesul de realizare a agendei europene și la modul în care autoritățile, cu susținerea Uniunii Europene, au gestionat criza economică și cea energetică, ca urmare a războiului brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

„Republica Moldova și Uniunea Europeană sunt angajate în accelerarea agendei de transformare verde și digitală a economiilor noastre. Continuăm reformele inițiate în domeniile strategice în beneficiul cetățenilor și împreună cu partenerii europeni”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, a salutat hotărârea țării noastre de integrare europeană și a subliniat că, în ultimii ani, relația moldo-comunitară a fost aprofundată fără precedent, inclusiv în domenii sectoriale precum energia, în plan economic și de securitate.

La întrevederea cu Didier Reynders, comisarul european pentru justiție, premierul Dorin Recean a menționat că reforma justiției continuă să reprezinte una din prioritățile de vârf ale țării noastre.

„Suntem deciși să creăm un sistem de justiție corect și echitabil, care va constitui o temelie solidă în calea noastră ireversibilă de integrare în Uniunea Europeană”, a declarat șeful Executivului, Dorin Recean.

La întrevederea premierului Dorin Recean cu comisarul european pentru energie, Kadri Simson, au fost discutate măsurile de fortificare a cooperării cu Uniunea Europeană pe domeniul energetic. Șeful Cabinetului de miniștri a punctat că asigurarea securității aprovizionării cu energie electrică și gaze naturale pentru această iarnă, dar și creșterea eficienței energetice și dezvoltarea energiei regenerabile sunt prioritățile constante ale Guvernului. Premierul s-a referit și la strategia Executivului de a crea Fondul pentru eficiență energetică, prin intermediul căruia va fi exploatat potențialul existent de economisire a energiei prin diverse măsuri care țintesc inclusiv clădirile rezidențiale din țara noastră.

La rândul său, comisarul european pentru energie a apreciat progresul țării noastre în reforma sectorului energetic, precum și alinierea acestuia la aquis-ul comunitar.

Total
0
Shares
Total
0
Share