Dorin Recean, mesaj de 1 Decembrie: Celebrăm viitorul european pe care îl construim astăzi împreună

Astăzi, 1 decembrie, este celebrată Ziua Națională a României. Cu această ocazie, prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a transmis un mesaj de felicitare.

“De Ziua Națională a României, celebrăm limba română, valorile, cultura și legăturile istorice trainice care unesc cele două maluri ale Prutului. Celebrăm și viitorul european pe care îl construim astăzi împreună prin noi conexiuni: poduri, investiții, gazoduct, conexiuni energetice și burse pentru studenți. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, transmite premierul.

Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. În urmă cu 105 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare.

Maia Sandu: “România este pentru noi un pilon de rezistență și e cel mai aprig avocat în drumul nostru european. Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul”

Igor Grosu, de Ziua Naţională a României. “Republica Moldova a simțit mereu umărul României alături, care ne-a ajutat să trecem mai ușor prin crize”

Total
0
Shares
Total
0
Share