Dorin Recean s-a întâlnit la Bruxelles cu Josep Borrell și Olivér Várhelyi

Progresele înregistrate de țara noastră în procesul de aderare la Uniunea Europeană, situația regională actuală și consolidarea capacităților Republicii Moldova de a face față amenințărilor de securitate au fost discutate la întrevederile prim-ministrului Dorin Recean cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, și comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi.

Șeful Executivului a apreciat ajutorul constant al Uniunii Europene pentru transformarea democratică a țării noastre, realizarea reformelor în beneficiul cetățenilor și avansarea pe agenda europeană. În acest context, prim-ministrul Dorin Recean s-a referit la efortul de implementare de către țara noastră a celor 9 recomandări formulate de Comisia Europeană, accentuând că autoritățile de la Chișinău continuă să lucreze pentru a oferi Comisiei Europene o bază solidă pentru recomandarea lansării negocierilor de aderare la sfârșitul acestui an.

„Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană, iar solidaritatea demonstrată de UE este o dovadă în plus că țara noastră face parte din familia europeană. Contăm pe sprijinul dumneavoastră și ne angajăm să avansăm în continuare în implementarea recomandărilor Comisiei. Deschiderea negocierilor de aderare la sfârșitul acestui an este o prioritate strategică pentru Guvernul pe care îl conduc”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

În discuții, oficialii au subliniat importanța consolidării cooperării în domeniul securității și apărării. De asemenea, părțile au discutat despre necesitățile de asistență pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova la crizele curente și efectele asociate acestora.

Total
0
Shares
Total
0
Share