Dorin Recean solicită Federației Ruse respectarea suveranității Republicii Moldova

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a făcut un apel public către Federația Rusă, solicitând respectarea suveranității și integrității teritoriale a țării, precum și a drepturilor și libertăților cetățenilor. Declarația intervine în contextul anunțului privind deschiderea în regiunea transnistreană (necontrolată de autoritățile constituționale) a secțiilor de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia, o acțiune dezaprobată de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

Dorin Recean a reiterat că MAE i-a înmânat ambasadorului rus, Oleg Vasnețov, o notă de protest în care se menționează că Federația Rusă sfidează normele și principiile dreptului internațional și subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

„Statul Republica Moldova va asigura ordinea publică pe teritoriul controlat constituțional. Și, corespunzător, ceea ce se întâmplă în teritoriul necontrolat a fost deja condamnat de către MAE”, a declarat premierul.

Conform Ambasadei Federației Ruse în Moldova, duminică, 17 martie, secții de votare vor fi deschise la Tiraspol, Bender, Râbnița și Grigoriopol.

Marți, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat la MAE. Diplomatul a motivat deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană prin faptul că dreptul la vot este un drept fundamental al tuturor cetățenilor, acest lucru fiind stipulat în Constituție și în alte acte normative.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share