Alte știri

Dosar penal deschis de oamenii legii, după ce un copil de 6 luni a murit din cauza legănatului prea puternic

Pinterest LinkedIn Tumblr

O fetiță de doar 6 luni din Botoșani a murit după ce ar fi fost legănată prea tare. Părinţii au sunat la 112 şi au anunţat că bebelușul nu se simte bine, însă în momentul în care a sosit ambulanţa fetiţa era deja moartă. Cazul este instrumentat de procurori, unde a fost înregistrat un dosar pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, scrie Monitorul de Botoșani

Tragedia a avut loc la începutul acestei săptămâni, în localitatea Dimăcheni din județul Botoșani.

Mama fetiței, în vârstă de 24 de ani, locuiește de două luni, cu fetița, la iubitul ei.

Tânăra a spus pentru presa locală că, de câteva zile, fetița era mai slăbită și părea să respire cu dificultate, motiv pentru care îi dădea un sirop pentru copii. Marți dimineața a constatat că fetița nu mai respiră, așa că a sunat la 112. Din păcate, cadrele medicale nu au putut decât să constate decesul micuţei.

Medic, despre sindromul „copilului zgâlțâit”

Autopsia a dezvăluit că fetiţa de şase luni avea leziuni interne, iar doctorii bănuiesc că ar fi vorba despre „sindromul „copilului zgâlţâit”.

„Dosarul priveşte decesul unui sugar în vârstă de şase luni, de sex feminin, al cărui deces a fost constatat în dimineaţa zilei de 16 februarie de către cei de la Ambulanţă. Iniţial, s-a suspectat infracţiunea de loviri cauzatoare de moarte, însă la necropsie nu au fost puse în evidenţă leziuni externe, însă medicul legist a precizat că moartea a fost violentă şi a fost cauzată de o hemoragie subdurală (intracraniană) bilaterală. Este vorba de ,,sindromul copilului zgâlţâit”.

Urmează să stabilim în anchetă exact care a fost modalitatea de producere a acestor leziuni şi urmează să primim şi raportul complet de necropsie pentru a stabili exact cauza decesului”, a precizat Nicoleta Arpinte, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi pentru Monitorul de Botoșani.

Medicii spun că în astfel de cazuri depinde foarte mult de timpul şi de intensitatea gestului de legănare a copilului.

„Gândiţi-vă că este o mişcare de balans puternică pentru copil, iar creierul se izbeşte de interiorul cutiei craniene. Dacă faci foarte des şi foarte accentuat acest lucru poţi, să creezi edeme cerebrale sau, mai rău, decesul”, a spus medicul Cătălin Mihailiuc, din cadrul Centrului de Primiri urgenţe al Secţiei de Pediatrie Botoşani.

Cazul a intrat în atenţia procurorilor din cadrul Parchetului Judecătoriei Dorohoi, unde a fost înregistrat un dosar pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

sursa: Unica.md

loading...

Comments are closed.