Dosarul Insulinei: fostul șef al Centrului pentru Achiziții în Sănătate, Ivan Antoci, se declară nevinovat!

Ivan Antoci se declară victimă în "Dosarul Insulina", după descinderea CNA la Centrul de Achiziții în Sănătate, centrul national anticoruptie, sistemul medical din moldova, ministerul sanatatii guvernul sandu, ivan antoci ministerul sanatatii, 

În ultima perioadă, în spațiul public au circulat o serie de acuzații la adresa fostului director al Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, Ivan Antoci, referitor la licitația organizată pentru achiziționarea insulinei. Procuratura Anticorupție a inițiat un dosar penal pe numele lui Antoci pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Drept reacție, fostul șef CAPCS se declară nevinovat în acest caz.

“Toate capetele de acuzații sunt combătute, nu mă consider vinovat și sunt sigur că în toate acțiunile mele nu persistă caracter infracțional. Datorită echipei de profesioniști din cadrul Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate pe parcursul activității mele în calitate de director s-au petrecut licitații în strictă conformitate cu normele legale, s-au încheiat contracte de achiziții a căror executare a fost o sarcină primordială a noastră. Datorită transparenței și respectării normelor concurenței, prețul preparatelor medicamentoase procurate la licitații au scăzut. Puteți verifica cifra economiilor pe site-ul capcs.md, în raportul achizițiilor centralizate a medicamentelor si articolelor parafarmaceutice.

Îmi pare foarte rău că conducerea MSMPS fără a se documenta, s-a lăsat manipulată de jocurile și declarațiile unor demnitari, care au în spate interese obscure de a denigra activitatea Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate. Sper mult că după finalizarea anchetei, vor ieși la iveală motivele ascunse care au stat la baza atacurilor asupra mea și a echipei care am condus-o“, a comunicat Ivan Antoci.

Amintim că pe 26 iulie, ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins la Centrul Național pentru Achiziții Centralizate în Sănătate. Operațiunea ar avut loc în cadrul „dosarului insulinei”. Tot în acea zi, Ivan Antoci a fost demis din funcție, ulterior Procuratura Anticorupție a deschis un dosar penal pe nume său.

Total
0
Shares
Total
0
Share