Actual

Dosarul profesorului din Edineț învinuit de pedofilie, trimis în judecată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura raionului Edineț, informează despre expedierea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui bărbat de 48 ani, locuitor al raionului Edineț, acuzat de viol (art.171 din Codul penal) și săvârșirea a 7 episoade de acțiuni violente cu caracter sexual, manifestate prin satisfacerea poftei sexuale în forme perverse, săvârșite prin constrângere psihică a persoanei și profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra și de a-și exprima voința, acțiunea săvârșită asupra unor persoane despre care se știa cu certitudine că nu a atins vârsta de 14 ani (art. 172 din Codul penal).

Potrivit probelor administrate de către procurori, bărbatul vizat este învinuit că, activând în calitate de profesor și știind cu certitudine că elevele sale nu au atins vârsta de 14 și respectiv 16 ani, prin constrângere psihică, profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra și de a-și exprima voința, ca rezultat al autorității sale și al manipulării psihologice îndelungate în formă verbală și prin limbaj non-verbal, le-a determinat și a recurs de mai multe ori la atingeri indecente în zonele lor intime și la alte acțiuni cu caracter sexual, în paralel purtând discuții cu caracter sexual și obscen cu acestea.

Referitor la capătul de acuzare de comiterea infracțiunii de viol, bărbatul este învinuit că, în calitate de conducător de cerc și profesor, știind cu certitudine că victima sa nu a atins vârsta de 16 ani, prin constrângere psihică, ca rezultat al manipulării psihologice îndelungate în formă verbală, prin limbaj non-verbal și prin intermediul aplicațiilor tehnologice a rețelelor de socializare, a determinat-o, a recurs și a întreținut de mai multe ori cu ultima la raporturi sexuale.

În procesul audierii în calitate de învinuit bărbatul nu și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunilor incriminate.

Pe parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, în privința bărbatului vizat a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.