Două Ambasade străine și o asociație locală, incluse în componența Consiliului Economic pe lângă prim-ministru

Dorin Recean, prim-ministrul RM a semnat o Dispoziție prin care a acceptat în calitate de membri ai Consiliului Economic trei organizații noi, informează instituția.

Este vorba de Ambasada României în Republica Moldova, Ambasada Republicii Federale a Germaniei în Republica Moldova și Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Ambalaje din Moldova.

Reprezentanții acestor entități au solicitat includerea în lista de membri ai Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul RM printr-o cerere în scris la Secretariatul Consiliului.

Consiliul Economic pe lângă prim-ministru numără 145 de membri și este o platformă de dezbateri care asigură dialogul și cooperarea dintre autoritățile publice, comunitatea de afaceri, partenerii de dezvoltare și comunitatea științifică.

În acest an platforma marchează 10 ani de activitate, timp în care a venit cu soluții și expertiză pe marginea a peste 200 de subiecte și inițiative la care și-au adus aportul membrii Consiliului.

Consiliul Economic este gestionat de Secretariat care este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

Total
0
Shares
Total
0
Share