Actual

Două arme pneumatice, două stații radio și un cuțit, ridicate la frontieră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii de frontieră din Direcția regională EST au depistat în zona de frontieră doi conaționali pe care există bănuială rezonabilă că se aflau cu scop de braconaj cinegetic. Ba mai mult că unul dintre aceștia nu deținea documentele necesare pentru armă.

Cazul a fost semnalat în seara zilei de sâmbătă, 1 ianuarie 2022. Polițiștii de frontieră au observat un mijloc de transport care se deplasa pe direcția localităților Olănești (RM) – Iaski (UCR). Pentru verificările de rigoare, autoturismul a fost oprit și legitimat la fața locului fiind doi locuitori ai satului Olănești, cu vârste de 27 și 41 de ani.

Bărbații au susținut că intenționau să ajungă pe malul râului Nistru pentru a verifica dacă se va putea de pescuit a doua zi. Însă, ca urmare a verificării fizice a mașinii, polițiștii de frontieră au depistat două arme pneumatice, două stații radio și un cuțit. Deținerea acestor bunuri a și dat de bănuit că, totuși scopul ar fi cu totul altul decât cel declarat. Totodată, doar unul din cei documentați a putut demonstra legalitatea deținerii armei, iar pentru a două armă s-a prezentat doar un talon de garanție, arma nefiind înregistrată.

În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub toate aspectele legale, bunurile au fost ridicate până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii în acest sens.

loading...

Comments are closed.