Două bănci din Turcia ar putea să-și deschidă sucursale în Moldova

relatii moldo turce, ministerul afacerilor externe, ministerul integrarii europene, tudor ulianovschi, delegatia turca moldova, erdogan moldova, erdogan si plahotniuc, erdogan si filip, restabilirea circului, remont circ, restaurarea circului, circul din chisinau

Ziraat Bankası A.Ş și Halk Bankası A.Ş, băncile aflate în proprietatea Republicii Turcia, ar putea să-și deschidă sucursale la Chișinău, conform unei declarații făcute de către președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, aflat într-o vizită în țara noastră.

„Noi am trimis responsabilii acestor bănci să facă unele lucrări. Vă asigur că, în cel mai scurt timp, una sau poate chiar ambele bănci își vor deschide sucursale în Moldova și vor lucra pentru poporul moldovenesc, în special, în domeniul financiar. Sper că toată lumea să beneficieze de aceste facilități” – a declarat președintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

La rândul său, premierul Moldovei, Pavel Filip, a spus că Turcia ar putea investi și în restabilirea Circului din Chișinău.

“Am discutat cu președintele Recep Tayyip Erdoğan despre investițiile pe care țara sa le-a făcut în Republica Moldova de-a lungul timpului. Vorbim despre fabrici, utilaje medicale, spitale, hoteluri: în total milioane de dolari. Am semnat astăzi 5 acorduri bilaterale. Cetățenii moldoveni vor putea călători în Turcia doar cu buletinul, iar transportatorii de mărfuri nu vor mai avea nevoie de autorizații pentru tranzit. Turcia a votat și rezoluția ONU privind retragerea armatei ruse. Apreciem această susținere și cooperarea în domenii concrete” – a declarat premierul Filip.

Vizita președintelui Erdogan în Moldova a durat două zile, 17 și 18 octombrie. Liderul de la Ankara a venit în țara noastră la invitația omologului său de la Chișinău, Igor Dodon.

Total
0
Shares
Total
0
Share