Actual

Două curse în fiecare zi, prețuri de la 391€ pentru un bilet. Air Moldova anunță reluarea curselor din și spre Moscova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Air Moldova anunță reluarea zborurilor către Moscova, iar pe site-ul companiei sunt afișate prețuri de la 391€/bilet/sens, tur retur fiind de aproximativ 800€/pasager, fără 1 bagaj de 23 kg. Un zbor va fi la ora 7 dimineața (retur la 11:40), iar al doilea zbor la ora 16:10 (retur la 20:50).

“Compania aeriană Air Moldova va relua operarea zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022.

Această decizie vine ca urmare a nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova, care se află în Federația Rusă și vor să revină acasă.

Totodată decizia de a relua zborurile se datorează solicitărilor pasagerilor de a utiliza biletele achiziționate în perioada pandemică și după sistarea zborurilor din luna februarie. Aceste circumstanțe au creat dificultăți cu care se confruntă zilnic sute de pasageri: necesitatea procurării repetate a biletelor la prețuri majorate, timpul petrecut în deplasarea pe cale terestră, inocomoditățile zborurilor cu escală, în special pentru cazurile de urgență medicală.

Călătoriile rapide și sigure sunt o necesitate pentru pasageri.

Reluarea zborurilor din și spre Federația Rusă este un răspuns la apelurile făcute de conaționalii noștri.

Siguranța și confortul zborurilor sunt prioritatea companiei, astfel Air Moldova va continua să depună efort constant pentru a răspunde necesităților și solicitărilor pasagerilor noștri”, a anunțat Air Moldova.

Pe de altă parte, Autoritatea Aeronautică Civilă a transmis că examinează acest aviz sunt aspectul siguranței pasagerilor, având în vedere că UE a pus sub interdicție zborurile spre și din Rusia, iar în cazul defecțiunilor la aeronave nu pot fi importate piese de schimb pe teritoriul rus.

Igor Grosu, președintele Parlamentului, a criticat decizia Air Moldova și dă de înțeles că zborurile din și spre Rusia nu vor fi permise de la nivel guvernamental.

„Pentru a pune capac la această minciună și această speculație, tot face parte din arsenalul celor care zic că vor să vină acasă.

Sunt minciuni care au menirea să creeze tensiuni, lansate de unii pușcăriabili. O știre fără vreun substrat, aruncată pentru a crea probleme”, a declarat Igor Grosu la Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

loading...

Comments are closed.