Alte știri

Două femei din capitală l-au deposedat pe un bărbat de portmoneul în care avea peste 18 000 de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Două femei cu vârstele de 37 și respectiv 50 de ani, originare din capitală, au fost reținute de ofițerii Secției Combatere Infracțiuni în Locuri Publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chisinău de comun cu angajații IP Botanica, pentru comiterea unei pungășii.

Cazul a avut la data de 19 august, în timp ce partea vătămată, un bărbat în vârstă de 50 de ani, făcea cumpărături în complexul comercial amplasat pe str. Valea Bâcului, de el s-au apropiat două femei și profitând de faptul că acesta este concentrat la cumpărături, din buzunar i-au sustras portmoneul în care se aflau mijloace bănești în sumă de 18 100 lei, după care cu bunul sustras au părăsit complexul comercial.

Acțiunile suspectelor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În urma măsurilor speciale de investigație întreprinse de angajații poliției, suspectele în comiterea infracțiunii au fost reținute și escortate la IP Botanica, pentru documentare. În cadrul acțiunilor procesual penale acestea și-au recunoscut vina. Totodată este de menționat că acestea nu sunt la prima abatere fiind judecate pentru infracțiuni analogice.

Femeile sunt cercetate penal în stare de libertate pentru ,, Pungășie ”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-Evitați să țineți bunurile materiale la vedere.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

loading...

Comments are closed.