Social

Două funcționare din Soroca au fost reținute pentru o mită de 11 mii de euro cerută pentru a rezolva un dosar penal, inițiat pe vânzarea de droguri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șefa Serviciului raional de arhivă Soroca și o asistentă socială au fost reținute, cu puțin timp în urmă, de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție într-o cauză penală, pornită pe trafic de influență. Funcționarele sunt bănuite că ar fi extorcat și primit 11 000 de euro de la mama unui inculpat pentru a rezolva un dosar penal, inițiat pe circulație ilegală a drogurilor, care se afla în instanța de judecată.

Potrivit denunțătorului, cele două bănuite ar fi susținut că pot influența magistratul, în gestiunea căruia se afla dosarul și că îl pot determina să adopte o sentință mai blândă în privința inculpatului. Pentru serviciile judecătorului, dar și celor de intermediere, femeile ar fi pretins și primit 11 000 de euro.

În această dimineață, funcționarele au fost reținute pentru 72 de ore, urmare a perchezițiilor desfășurate de ofițerii și procurorii anticorupție. Dacă vor fi găsite vinovate de trafic de influență, ele riscă o pedeapsă de până la 7 ani de privațiune de libertate sau amendă penală de până la 200 000 de lei. La moment, sunt întreprinse și alte acțiuni în cadrul cauzei.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Serviciul Nord al Procuraturii anticorupție conduce urmărirea penală.

loading...

Comments are closed.