Două paciente au fost salvate de la moarte prin tratamentul rapid împotriva infecției meningococice, anunță SCBI ”Toma Ciorbă”

Secția Terapie Intensivă a IMSP SCBI “Toma Ciorbă” a reușit să salveze viața a două paciente care au fost internate în stare extrem de gravă, aflate în comă cerebrală, cu diagnosticul de infecție meningococică – meningoencefalită, meningococcemie meningococică. Diagnosticul a fost confirmat prin teste bacteriologice.

”Datorită inițierii rapide a unui tratament complet, ambele paciente au reușit să se recupereze complet și au fost externate din spital”, a informat instituția medicală.

Infecţia meningococică este o boală contagioasă umană produsă de meningococi și este caracterizată clinic prin meningită purulentă sau/și meningococcemie, având, de obicei, o evoluţie gravă sau chiar letală în absența tratamentului antimicrobian corespunzător și cu risc de sechele importante.

Sursa de infecție o reprezintă bolnavul cu meningită, meningococemie sau rinofaringită meningococică și purtătorul sănătos de meningococ.

Profilaxia specifică constă în vaccinarea contra meningococului. Metoda nespecifică de profilaxie este evitarea contactului cu persoanele care manifestă semne catarale.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share