Alte știri

Două pasaje subterane din sectorul Buiucani al capitalei au intrat în reparație

Pinterest LinkedIn Tumblr

Încă două pasaje subterane din sectorul Buiucani al Capitalei au intrat în reparație. Acestea se află pe străzile Calea Ieșilor și Ion Creangă. Valoarea lucrărilor este de patru milioane de lei. Proiectele urmează să fie finalizate la sfârșitul lunii martie, transmite Telegraph.md, cu referire la NTV.md

Lucrările de reparație a pasajelor subterane prevăd reabilitarea pereților, tavanului și scărilor, precum și renovarea rețelelor electrice și canalelor de scurgere a apelor pluviale. De asemenea, vor fi instalate camere de supraveghere și amenajate rampe de acces pentru persoanele cu nevoi speciale.

Vadim Brânzaniuc, pretorul sectorului Buiucani: „Am început lucrările imediat după sărbătorile de iarnă. La ora actuală am demolat practic tot ce era de demolat. Am început deja a conecta rețeaua electrică și a camerelor video. Totodată, am început a pregăti amenjarea benzii pentru persoanele cu dizabilități. Trebuie reparate toate rețelele subterane. Totodată vor fi reparate scările, tot ce ține de aspectul subteranei în întregime, inclusiv acoperișul”.

Pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc, a mai spus că vor fi modernizate spațiile pentru activitatea comercială. După renovarea pasajelor subterane, locurile vor fi expuse la licitații cu strigare.

Vadim Brânzaniuc, pretorul sectorului Buiucani: „La ”Flacăra” au fost evacuiați toți agenții economici care erau nemijlocit în zona trecerii subterane. Au rămas și vor activa în continuare agenții economici care sunt în spațiile tehnice și care permit. Având în vedere situația economică, noi considerăm oportun de a oferi tuturor posibilitatea în condiții legale și în condiții normale să activeze, acolo sunt încăperi tehnice, care permit prestarea anumitor servicii de comerț”.

Locuitorii Capitalei spun că renovarea trecerilor subterane era necesară de mai mulți ani. Acestea au ajuns într-o stare dezastruoasă, încât, în unele cazuri, prezintă pericol pentru trecători.

Între timp, lucrările de reparație a trotuarului de pe strada Calea Ieșilor, în perimetrul străzii Ion Creangă și parcul ”Alunelul”, sunt pe ultima sută de metri. Proiectul prevede schimbarea pavajului, amenajarea locurilor de parcare, instalarea coșurilor de gunoi și băncilor, precum și renovarea sistemului de iluminat. Spațiile verzi și pistele pentru bicicliști vor fi amenajate în primăvară, când afară se va încălzi. Cheltuielile pentru acest proiect ajung la 1,5 milioane de lei.

Citește și: Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Franței, Pascal Le Deunff

loading...

Comments are closed.