Două permise de conducere falsificate au fost ridicate în PTF Leușeni, de la doi cetățeni ucraineni

Angajații Poliției de Frontieră au contracarat două tentative de trecere a frontierei cu acte falsificate, sunt documentați doi cetățeni ai Ucrainei.

În data de 30 noiembrie 2023, în punctul de trecere a frontierei Leușeni s-a prezentat cetățeanul ucrainean de 32 de ani, care se deplasa la București, în calitate de pasager. În cadrul controlului, polițiștii de frontieră au constatat că acesta nu avea intrarea legală în Republica Moldova, în fapt verificările au fost extinse. La solicitarea de a prezenta alte documente deținute asupra sa, străinul a înmânat un permis de conducere ucrainean. Din primele cercetări a fost stabilit că actul conține indici de falsificare. În timpul audierii, persoana a declarat că obținuse permisul contra sumei de 7 000 grivne.

Același tertip a folosit un alt cetățean al Ucrainei de 31 de ani, care s-a prezentat în PTF Leușeni astăzi, 1 decembrie 2023. Tânărul era pasager la ruta ocazională „Moldova-Germania”. Și în cazul acestuia, în baza de date străinul nu avea intrare legală în Republica Moldova. Permisul de conducere ucrainean, prezentat la controlul suplimentar, s-a dovedit a fi falsificat. La cele depistate, persoana a comunicat că își perfectase permisul prin intermediari, achitând 10.700 grivne.

După finalizarea procedurilor de control, cetățenilor le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat. În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST cercetează cazurile sub toate aspectele legale.

Total
0
Shares
Total
0
Share