Alte știri

Două persoane au murit după ce au consumat somon afumat. A treia persoană contaminată a supraviețuit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Două persoane au murit după ce au consumat, probabil, somon afumat contaminat cu listeria. O a treia persoana a fost contaminată cu același virus, însă a supraviețuit. Cele trei cazuri au avut loc în state diferite.

Potrivit autoritățile, virusul provine din Tasmania, de unde provine somonul afumat. Guvernul tasmanian a declarat că producătorii de somon ai statului au eliminat încălcările siguranței alimentare după listeria din Victoria, New South Wales și Queensland.
 
Oficialii din domeniul sănătății au declarat că cele mai predispuse persoane care ar putea fi infectați de virus sunt femeile gravide, vârstnicii, sugarii și cei cu sisteme imunitare slăbite. „Acesta este un memento în timp util pentru ca oamenii să se asigure că alimentele sunt manipulate, pregătite și depozitate în condiții de siguranță și că persoanele cele mai expuse riscului de listerioză evită anumite alimente”, a declarat Prof Murphy.
 
Ce este listeria?
Bacteria listeria poate fi găsită la animalele de fermă, lapte nepasteurizat sau produse lactate dar și la produsle preambalate. Simptomele includ temperaturi ridicate, simptome asemănătoare gripei, vărsături și diaree.
loading...

Comments are closed.