Social

Două persoane, printre care un minor au fost reținute fiind suspectate de săvârșirea omorului din satul Zaim

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 27 de ani și un minor de 17 ani, domiciliați în satul Zaim, raionul Căușeni, au fost reținuți fiind suspectați de omorul unei consătence, în vârstă de 76 de ani.

La 1 aprilie, poliția din Căușeni a fost sesizată despre faptul depistării într-o gospodărie din satul Zaim, a cadavrului unei femei.

Veniți la fața locului, oamenii legii au stabilit identitatea femeii, care s-a dovedit a fi chiar stăpâna casei, care locuia de una singură. Preliminar, medicul legist a stabilit că persoana ar fi decedat din cauza unor lovituri puternice în regiunea capului. De asemenea, în locuință polițiștii au depistat semne vizibile de furt.

Astfel, ca urmare a amplelor măsuri speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, întreprinse de către ofițerii Inspectoratului național de investigații, în comun cu angajații Inspectoratul de poliție Căușeni, sub conducerea Procuraturii Căușeni, suspecții au fost reținuți. Polițiștii au stabilit că, bănuiții au venit să fure, dar stăpâna i-ar fi prins, astfel aceștia s-au speriat și au lovit femeia în regiunea capului.

În cadrul audierilor unul dintre bănuiți și-a recunoscut faptele.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii de omor intenționat, iar bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați de instanța de judecată, aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață.

Citește și: BEI va acorda 75 milioane de euro pentru implementarea Proiectului „Eficiență energetică în Republica Moldova”

loading...

Comments are closed.