Actualitate

Două pretinse clarvăzătoare, condamnate la câte opt ani de închisoare pentru escrocherii de proporții

Pinterest LinkedIn Tumblr

Două pretinse clarvăzătoare din capitală au fost condamnate la câte opt ani de detenție, după ce Procuratura municipiului Chișinău le-a demonstrat vina de comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari.

Respectivul proces penal a fost pornit în baza plângerii depuse de o locuitoare a capitalei care reclama acțiunile ilicite ale învinuitelor, care sunt mamă și fiică, și care, în intervalul anilor 2014-2017, şi-au promovat prin Internet capacităţile pretins extrasensoriale, susţinând că au puteri miraculoase de vindecare și atragere a norocului.

Potrivit materialelor, persoanele interesate erau invitate la domiciliul învinuitelor, unde prin înşelăciune, erau determinate să achite câte 100 de lei pentru o „primă şedinţă de vindecare”. Ulterior, prin metode psihologice specifice de manipulare acestea dobândeau bunurile victimei pe care, în caz de refuz, o amenințau cu decesul copiilor sau alte consecințe grave pentru familia acesteia.

În acest mod, potrivit probatoriului, inculpatele au dobândit de la o femeie bunuri de peste 388 mii lei. Mai mult decât atât, fiind presată psihologic de către învinuite de „înlăturare a aurei negative”, victima s-a împrumutat cu sume mari de bani de la bancă, dar şi de la rude, ascunzând destinația adevărată a împrumutului.

La faza cercetării judecătorești inculpatele au restituit benevol părții vătămate suma prejudiciului cauzat prin infracțiune.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

loading...

Comments are closed.