Alte știri

Două terenuri din strada Ion Creangă au revenit în folosința municipalității

Pinterest LinkedIn Tumblr
Primăria municipiului Chișinău informează că două terenuri de aproximativ 0,09 ha, din strada Ion Creangă, au revenit în folosința municipalității, după ce anterior, au fost transmise în arendă, pentru edificarea unor blocuri de locuințe. Astfel, prin comasare se va forma un teren cu destinație publică, pe care urmează a fi amenajat un scuar pe parcursul anului curent.
O decizie în acest sens, a fost adoptat astăzi de Consiliul municipal Chișinău, cu votul majorității aleșilor locali.
Totodată, executivul va întreprinde măsurile necesare pentru radierea înregistrărilor anterioare, precum înregistrarea terenului nou format în Registrul Bunurilor Imobile.
Primarul general, Ion Ceban, a menționat că decizia adoptată urmărește protejarea proprietății municipale prin trecerea din domeniul privat în domeniul public, care este mai securizat în conformitate cu legislația în vigoare.
Edilul capitalei a precizat că actualmente Primăria Chișinău a inițiat mai multe asemenea procese, care au ca scop revenirea în folosință a bunurilor ce constituie proprietatea municipiului, pentru a nu putea fi privatizate și utilizate în scheme frauduloase.
loading...

Comments are closed.