Două tinere au fost recunoscute vinovate pentru comiterea infracțiunii de proxenetism

Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău nu sunt de acord cu sentința pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani la 15 februarie 2024, în privința a două inculpate, cărora le-au fost recalificate faptele, inițial, încadrate juridic de procurori drept trafic de ființe umane (art.165 alin.(2) lit.b), d) din Codul penal).

Astfel, potrivit sentinței, cele două femei, în vârstă de 30 și, respectiv, 31 de ani, au fost recunoscute vinovate pentru comiterea infracțiunii de proxenetism (art.220 alin.(2) lit.a), c) din Codul penal), stabilindu-li-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de probă de 4 ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, inculpatele, în perioada lunii septembrie 2016, aflându-se în Turcia, acționând împreună și prin înțelegere prealabilă cu alte persoane, în scop de profit, abuzând de poziția de vulnerabilitate a două femei, l-au recrutat, obținând acordul victimelor de a pleca la muncă în Turcia.

Acționând în vederea transportării victimelor în țara de destinație pentru exploatare sexuală comercială, au procurat biletele de avion, iar la 30 septembrie 2016, au organizat transportarea acestora din Aeroportul Internațional Chișinău, cu cursa aeriană „Chișinău-Istanbul”.

Ajungând în țara de destinație, victimele au fost adăpostite într-un apartament închiriat și impuse să presteze servicii sexuale diferitor bărbați, în clubul de noapte din incinta unui hotel.

Totodată, una din inculpate, în perioada 2016-2017, a mai recrutat două victime, pe care le-a impus să presteze servicii sexuale pe parcursul mai multor luni.

Inculpatele au pledat nevinovate. Au menționat că victimele benevol au mers să practice prostituția în Turcia, iar ele nu au obținut vre-un avantaj financiar din activitatea victimelor.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share