Douăzeci și cinci de ghizi naționali de turism, instruiți cu sprijinul Ministerului Culturii

Douăzeci și cinci de muzeografi și cadre didactice, care ulterior vor activa în calitate de ghizi naționali de turism pe întreg teritoriul Republicii Moldova, au participat, la 31 octombrie, la o instruire practică pe teren în domeniu.

În cadrul instruirii, organizate de Centrul de Informare și Promovare în Domeniul Turismului în colaborare cu Școala Superioară de Turism și Servicii Hoteliere a ASEM, participanților le-au fost prezentate tendințele moderne privind analiza mediului de activitate turistică, legislația aferentă domeniului, aspectele teoretice ale ghidajului, practicile moderne de ghidaj și metodologia ghidajului.

Exercițiul de formare profesională este parte componentă a proiectului cultural „Educație prin cultură”, inițiat și realizat de Ministerul Culturii. Proiectul prevede, între altele, instruirea pe parcursul anului 2023 a 40 de ghizi naționali de turism și are drept scop sporirea nivelului de profesionalism în materie de ghidaj turistic al muzeografilor și al cadrelor didactice din centrele raionale ale țării noastre.

Viitorii ghizi, provenind din diverse regiuni și localități ale Republicii Moldova, s-au arătat convinși că informația pe care au primit-o pe durata instruirii și abilitățile practice învățate le vor fi de un real ajutor în activitatea de promovare a turismului.

Total
0
Shares
Total
0
Share