Politic

Dovadă că ONG-urile fac partizanat politic: Soția vicepreședintelui PLDM este coordonator la Amnesty International

Pinterest LinkedIn Tumblr

Afilierea politică a mai multor ONG-uri din Republica Moldova nu mai constituie un secret pentru nimeni. O proba incontestabilă a legăturii între ”sectorul asociativ” și cel politic este, de exemplu, activitatea Violetei Terguță, coordonator de program la filiala locală a organizației Amnesty International.

Aceasta este soția vicepreședintelui PLDM, Ion Terguță, și promovează, la greu, mesaje publice în sprijinul unor formațiuni politice, între care și cea din care face parte soțul său. Bloggerul Anatolie Chirilov, într-un articol a demonstrat că interesul poartă fesul și că Amnesty International printr-unul din coordonatori are interese personale în ceea ce privește promovarea PLDM-ului și a aliaților acestuia.


Anterior Actual a arătat cum organizațiile neguvernamentale din Republica Moldova, care nu reacționează pozitiv la mesajele publice ale formațiunilor de opoziție, în special PAS, PLDM sau PPDA, sunt trecute pe o așa-zisă ”listă neagră”, de către donatorii externi. La fel de dur sunt tratate și structurile care își exprimă public atitudinea pozitivă față de unele proiecte derulate de actuala guvernare.

Astfel, surse din cadrul unor ONG-uri care nu au dorit să-și manifeste solidaritatea cu formațiunile conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase, au declarat că s-au trezit cu fondurile tăiate peste noapte. ”Toate aceste ONG-uri sunt obligate să se asocieze cu apelurile publice generate de anumiți „lideri” informali. Dacă aceștia au alte opinii, sunt trecuți în lista neagră la nivel de granturi și fonduri”, ne-au mai comunicat surse din cadrul unor organizații neguvernamentale, transmite actual.md.

În același timp, există o serie de ONG-uri, care sunt plătite cu sute de mii și chiar milioane de dolari sau euro, ca să facă lobby pentru obstrucționarea unor inițiative ale Guvernului sau pentru a promova proiecte favorabile opoziției extraparlamentare.

loading...

Comments are closed.