Politic

Dovadă video! Andrei Năstase a susținut referendumul socialiștilor lui Dodon!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Referendumul inițiat de socialiștii lui Dodon, privind demiterea primarului general al municipiului Chișinău, s-a soldat cu un mare eșec pentru partidele pro-rusești, PSRM, PN și PCRM. Dar se pare că eșecul e și pentru liderul Platformei DA, Andrei Năstase, partenerul de proteste al lui Dodon și Usatîi.

Într-un mesaj video postat chiar pe pagina sa oficială de facebook, politicianul a îndemnat locuitorii Chișinăului să iasă la referendum. Liderul PPDA a mai menționat că are încredere în discernământul locuitorilor din Chișinău. După ce și-a dat seama probabil de gafa făcută, Năstase a adăugat că cei care nu vor, să nu iasă la exercițiul electoral inițiat de socialiști.

Iar Năstase nu este singurul membru al Platformei DA care a susținut referendumul socialiștilor. Mai mult ca atât, membrii și simpatizanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) condus de Maia Sandu, la fel au făcut propagandă pentru referendumul inițiat de PSRM. Mai mulți aciviști civici susținători ai PAS au îndemnat locuitorii Capitalei să meargă la referendum, iar Sergiu Tofilat, unul din organizatorii mitingurilor de protest contra sistemului mixt, la fel simpatizant PAS, chiar și-a propus candidatura pentru alegerile locale anticipate la primăria Chișinău.

Nu este o noutate sprijinul deschis acordat de Andrei Năstase pentru Igor Dodon, dacă este să ne amintim că anterior, împreună și cu Renato Usatîi, aceștia organizau proteste comune, la care participa și Maia Sandu. Iar într-un moment, când credeau că sunt pe punctul de a declanșa alegeri anticipate, Năstase declara că are o înțelegere cu Dodon și Usatîi să pună batista pe țambal ce ține de cursul european al Republicii Moldova.

Telegraph Moldova amintește că la referendumul pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă au fost prezenți la urne doar 17,53% dintre cetățenii cu drept de vot din capitală.

loading...

Comments are closed.