Politic

(DOVADĂ VIDEO) Igor Dodon: Republica Moldova nu va adera la Uniunea Europeană!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unui interviu acordat pentru postul de televiziune ONT din Belarus, președintele țării, Igor Dodon a declarat că „Republica Moldova nu va deveni membru al Uniunii Europene, fapt care este confirmat și de oficialii europeni”.

Dodon a mai adăugat că Republica Moldova trebuie să profite de experiența și banii europeni pentru a schimba situația din țară:

Nu cred că Moldova va deveni membru al UE. Uniunea Europeană nu este pregătită pentru extindere și ei spun deschis despre acest lucru. Unele țări părăsesc Uniunea Europeană. Acordul pe care noi îl avem cu Uniunea Europeană oferă posibilitatea de a profita de experiența lor, undeva și de resursele financiare, pentru a schimba situația în Republica Moldova”.

Igor Dodon nu a uitat să menționeze și despre necesitatea fortificării relațiilor cu CSI și Uniunea Eurasiatică.

Da, noi suntem membrii CSI și observatori în cadrul Uniunii Eurasiatice și trebuie să fortificăm aceste relații. Sunt piețile noastre tradiționale, sunt frații noștri. Trebuie să reîntoarcem parteneriatul strategic pe această direcție. Este unica ieșire din situație pentru astfel de țări, precum este Republica Moldova”, a spus el.

Sursă video: ont.by

loading...

Comments are closed.