DOVADA: Vizita lui Șoigu la Chișinău a fost una oficială pentru Ministerul de Interne! Premierul Maia Sandu știe despre asta?

sergei soigu la chisinau, sergei soigu si dodon, pavel voicu, ministerul apararii, ministerul afacerilor interne, politia si soigu, delegatii oficiale moldova, vizita moldova soigu oficial, maia sandu si soigu

În timp ce premierul Maia Sandu spune că vizita ministrului apărării a Federației Ruse a fost una neoficială, așa cum a dispus în ședința Executivului de săptămâna trecută, în ordinul IGP, subordonat Ministerului Afacerilor Interne condus de vicepremierul Năstase este scris negru pe alb – vizită oficială. Surse ale Deschide.MD spun că ministrul MAI i-a cerut lui Gheorghe Balan să emită respectivul ordin pentru a evita ca semnătura sa, să se regăsească pe un astfel de document.

Sursa a intrat în posesia ordinului semnat de șeful Inspectoratului General al Poliției prin intermediul cărui a fost asigurată securitatea vizitei lui Șoigu. Chiar dacă în ordin se menționează: „pentru asigurarea eficientă a ordinii și securității publice”, din punctele din document vedem că toate forțele MAI au fost îndreptate pentru a asigura securitatea ministrului rus.
 
Mai mult decât atât, în document se vorbește despre o „delegație oficială”, măsuri de securitate acordate „doar unei vizite oficiale” cum ar fi: găsirea unui refugiu în caz de necesitate, coloană de mașini cu girofar, evacuarea mașinilor de pe străzi, atenționarea deținătorilor de arme și împânzirea traseului „coloanei oficiale” cu polițiști.
 
Ori toate aceste măsuri nu ar fi trebuit să existe din momentul în care această vizită ar fi fost una „privată”, exact cum a numit-o premierul Maia Sandu și nu ar fi trebuit să fie cheltuit niciun leu din bugetul de stat pentru această vizită. Citind însă documentul vedem că pe lângă cheltuielile de logistică, cum ar fi carburant și verificarea tehnică a vehiculelor, evacuarea automobilelor parcate, au fost plătiți sute de angajați ai MAI ca să asigure siguranța lui Șoigu.
 
Vedeți mai jos ordinul interimalrului IGP de asigurare a ordinii și securității publice.
Amintim că acum două zile, Maia Sandu declara că MAI nu a asigurat nicio măsură de securitate în timpul vizitei lui Șoigu la Chișinău dar și a insistat că a fost o vizită neoficială. În același timp, ministrul Năstase a spus în declarațiile publice că vizita lui Șoigu a fost a „o provocare”. „Invitația a venit de la președintele Dodon, și nu de la ministrul Voicu. Și aici este grav. Este o provocare pe care trebuie să tratăm cu atenție și să nu mai admitem ca asemenea provocări să se întâmple”, a declarat el.
Total
0
Shares
Total
0
Share