Politic

Dragoș Galbur acuză PAS-ul Maiei Sandu de lansarea unei campanii de linșaj public

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dragoș Galbur, liderul Partidului Național Moldovenesc, acuză PAS-ul Maiei Sandu de lansarea unei campanii de linșaj public.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Mocnește în mine de ceva vreme acest mesaj. Când mă rugau în 2020 cei din PAS să fac campanie pentru Maia Sandu în diaspora, mă lăudau, mă chemau la un pahar de vin și la saună, și-mi spuneau că-s bravo — nu eram „proiectul lui Plahotniuc”, eram om bun.

Când mă rugau actualii deputați din PAS în 2021 să-i ajut cu texte și cu postări în care să îndemn lumea să voteze PAS pentru că „vocea mea e auzită” — nu eram „proiectul lui Plahotniuc”, eram om bun. Radu Marian, salut!

Când am decis că m-am maturizat destul și că decât să scriu doar pe Facebook, pot să fac ceva mai util și mai mult pentru locul unde m-am născut și pentru comunitatea în care îmi trăiesc părinții, bunicii, prietenii, și am avut tupeul să pășesc în politica mare — gata, sunt om rău și, așa cum zice PAS la toată lumea — „ăsta e trimis de Plahotniuc”.

Au inventat un fals și o minciună și au insistat într-atât încât au început singuri să creadă în ea. Umblă PAS prin Parlament, prin Guvern, pe la Ambasade cu „Galbur e proiectul lui Plahotniuc”. Dau indicații pe la televiziuni „Nu-l chemați pe ăsta, că e omul lui Plahotniuc”. Așa, fără dovezi, fără argumente, doar ca să mă omoare din fașă. Se comportă exact cum se comporta Plahotniuc cu ei cândva.

Dovezi? Nu poți avea dovezi la ceva ce nu există, la o minciună inventată. Aveți SIS, aveți MAI, mă interceptați, îmi vedeți tranzacțiile financiare, numai în fund nu mi-ați instalat microfoane, în rest peste tot, știți foarte bine că nimeni absolut nu stă în spatele meu decât familia și echipa, și oricum insistați pe minciună. Înțeleg că nu aveți ce să-mi găsiți, că sunt un om cinstit, cu cazierul curat, fără antecedente penale și scheme în CV, și oricum insistați pe minciună.

„Politica e murdară!” — îmi spune lumea. Nu! Nu politica e murdară, ci oamenii care o fac. Iar adevărata provocare în politică e să păstrezi inima curată, indiferent de orice. Acesta e crezul meu.

Iar toată insistența aceasta cu care PAS, cu 63 de mandate în Parlament, cu Guvern, televiziuni, SIS și tot ce vrei, în mână, bate în persoana mea, înseamnă un singur lucru — că am potențial.

Mulțumesc că m-ați făcut să înțeleg acest lucru. O să-l valorific cu fruntea sus!”, a declarat Galbur.

loading...

Comments are closed.