Dragoș Galbur, candidatul PNM: ”Acum, că i-am alungat pe evazioniștii de la Yandex de pe piață, trebuie să-i ajutăm pe prestatorii locali de taximetrie”

Dragoș Galbur, liderul PNM

Dragoș Galbur, candidatul Partidului Național Moldovenesc pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, a lansat astăzi un apel către autorități în legătură cu problema taximetriștilor din oraș. Într-o declarație publică, Galbur a dezvăluit că taximetriștii din Chișinău au contribuit cu peste 11,2 milioane de lei anual la bugetul municipal, plătind o taxă locală lunară de 375 lei fiecare.

Cu toate acestea, condiția asumată de municipalitate pentru amenajarea unor parcări speciale destinate exclusiv taxiurilor nu a fost respectată. Dragoș Galbur a subliniat frustrarea taximetriștilor, arătând că în ciuda contribuției lor substanțiale la bugetul orașului, aceștia nu au primit nimic în schimb.

“În ultimii patru ani, acești profesioniști au generat peste 2 milioane de euro pentru municipiul Chișinău și totuși, au fost tratați cu indiferență. Au fost promisiuni de parcări speciale, similar cu alte țări europene, dar în realitate, aceste promisiuni s-au transformat într-unul sau două locuri de parcare pe trotuar, care sunt mereu ocupate de alții”, a declarat Galbur.

Candidatul a subliniat, de asemenea, necesitatea revizuirii posibilității de a oferi acces taxiurilor pe benzile destinate transportului public, punctând că după eliminarea concurenței neloiale, taximetriștii locali merită sprijinul comunității.

“Acum, că i-am alungat pe evazioniștii de la Yandex de pe piață, trebuie să-i ajutăm pe prestatorii locali de taximetrie, pentru că aceștia, spre deosebire de ruși, chiar achită taxele în bugetul local”, a adăugat Galbur.

Total
0
Shares
Total
0
Share