Dragoș Galbur, președintele PNM: “Am fost inclus în lista neagră a postului român de televiziune TVR Moldova”

Dragoș Galbur, liderul PNM

Dragoș Galbur susține dă a fost inclus în lista neagră a postului român de televiziune TVR Moldova. Potrivit lui, decizia a fost luată sub influența factorilor politici de la Chișinău și București.

“Aflu că la indicațiile reprezentanților coaliției PSD-PNL din România la Chișinău, am fost inclus în lista neagră a postului român de televiziune TVR Moldova.

Am solicitat în acest sens o explicație Societății Române de Televiziune, televiziune națională a statului român al cărui cetățean sunt, dar deja două luni nu primesc răspuns. Chiar dacă cererea a fost înregistrată la cancelaria SRT din București.

Probabil nu îi convine conducerii politice de la București că s-a băgat un unionist în politica de la Chișinău, fără voia și aprobarea lor, și tulbură apele. La Ambasada României am interzis. La televiziunile finanțate de statul român sunt interzis ori sunt invitat rar spre deloc, pe propria răspundere a moderatorilor.

Conducerea politică de la București mizează în continuare pe PAS, ceea ce nu mă deranjează atât de tare (deși dacă cei din PAS sunt unioniști, eu sunt tren), dar mă deranjeaza că mizează și promovează în politica de la Chișinău tot felul de cadavre politice în stare de putrefacție precum PLDM, pe fostul Partid Democrat (actualmente PSDE), pe omul rușilor Ion Ceban (sună a banc, dar nu e), și pe încă vreo trei partide mai mici irelevante. Pe ăștia, Bucureștiul îi ajută să crească în eventualitatea în care vor trece în Parlament și PAS va avea nevoie de coaliție.

Zero susținere din partea conducerii statului român pentru adevărații unioniști. Că suntem prea naționaliști, că suntem imprevizibili, că nu se știe cine stă în spatele nostru și alte scuze de doi bani. Păi stați voi! Înțeleg că vă ghidați după principiul “Nothing personal, just business”, dar ați ales oamenii greșiți la Chișinău. Mergeți pe un drum greșit. E ca și cum aș fi un militant de la Tiraspol care ar lupta împotriva separatismului și pentru reintegrare, iar Chișinăul l-ar susține pe Krasnoselski. Dureros.

Aici am fost implicat în două campanii ale lui Traian Băsescu și a partidului pe care îl conducea. Promisiunea era să aducem TVR în Moldova pentru a lupta cu propaganda rusă. Și în 2013 s-a reușit. Și m-am bucurat. Ca să aflu acum că de aproape un an m-au inclus în lista neagră la solicitarea Bucureștiului.

Nu mi-e clar de ce, dar v-am auzit și v-am înțeles. Mă bucur că măcar postările mi le urmăriți”, a declarat Galbur.

Deși TVR Moldova a fost vizată public, până la această oră nu a avut nicio reacție.

Total
0
Shares
Total
0
Share