Alte știri

Drapelul de Stat de pe clădirea Parlamentului Republicii Moldova a fost coborât în bernă în memoria lui Iurie Sadovnic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Drapelul de Stat de pe clădirea Parlamentului Republicii Moldova a fost coborât în bernă, iar Drapelele de Stat din faţa instituției au fost legate cu panglică de doliu, în memoria lui Iurie Sadovnic, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Astăzi au loc funeraliile interpretului, ziua de 9 iunie 2021 fiind declarată zi de doliu național în toată țara.

Iurie Sadovnic a fost muzician, interpret de muzică ușoară și folk, distins cu titlul de Artist al Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii.

”Considerat legenda muzicii moldovenești, este îndrăgit și apreciat de admiratori din Republica Moldova și din străinătate. Lasă în urma sa numeroase piese devenite șlagăre care îi vor perpetua memoria în inimile și sufletele noastre”, se arată în mesajul semnat de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, în legătură cu trecerea în eternitate a lui Iurie Sadovnic.

Interpretul s-a născut la data de 14 decembrie 1951, în localitatea Jura din raionul Râbnița și a decedat în ziua de 7 iunie 2021.

Citește și: O judocană, membră a lotului național și concubinul acesteia, subofițer superior al Inspectoratului de Poliției au fost reținuți pentru huliganism

loading...

Comments are closed.