Politic

Dreptate pentru Gheorghe Petic?! Detalii oficiale despre acțiunile de astăzi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șase foști și actuali angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost reținuți, fiind suspectați de fabricarea unui dosar penal privind o pretinsă infracțiune de natură sexuală, care ar fi fost săvârșită de fostul angajat MAI, Gheorghe Petic, activist al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, transmite IPN.

Serviciul de Informații și Securitate precizează într-un comunicat de presă că bănuiții, folosindu-se de statutul special, ar fi racolat o persoană în vederea denunțării false a infracțiunii și ar fi asistat-o în falsificarea probelor prezentate, cu utilizarea tehnicii speciale.

În cazul în care persoanele reținute vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedeapsă penală cu închisoare de la 2 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții pe un termen de la 5 ani la 10 ani.

În iulie 2019, după nouă luni de detenție, activistul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Gheorghe Petic, a fost eliberat din arest, după ce magistrații Curții de Apel Chișinău au trimis la rejudecare dosarul în care acesta era condamnat.

loading...

Comments are closed.