Social

Droguri în valoare de peste 4 milioane lei, scoase din circuit de Poliție și Procuratură

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii de investigație și urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chişinău, Oficiul Ciocana, au destructurat activitatea ilegală a unui grup infracțional, membrii căruia sunt din Ucraina și își desfășurau pe teritoriul capitalei activitatea criminală. Suspecții, cu vârstele cuprinse între 18 și 30 ani, au pus în aplicare o schemă de comercializare a drogurilor în proporții deosebit de mari pe teritoriul mun. Chișinău.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a două luni, perioadă în care forţele de ordine au acumulat probe concludente și au stabilit că, fiecare membru avea rolul său bine determinat la realizarea drogurilor.

Organizatorul grupului avea rolul de recrutare a noilor membri, organizarea păstrării, expedierii, transportării drogurilor în Republica Moldova. Altor doi revenindu-le rolul de păstrare, transportare și distribuirea acestora pe teritoriul mun. Chișinău.

Suspecții plasau drogurile în ascunzișuri cu acces public, la rădăcina copacilor, sub borduri, pietre și alte locații, ulterior prin intermediul unei platforme electronice le comercializau.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, polițiștii au identificat 365 de locații de unde au fost ridicate substanțe narcotice de tip PVP, iar în rezultatul perchezițiilor la domiciliile acestora în mun. Chișinău au mai fost ridicate 3 kg de droguri.

Valoarea drogurilor ridicate constituie circa 4 230 000 de lei.

Bănuiții au fost arestați pentru un termen de 30 de zile, conform legislației în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

loading...

Comments are closed.