Drumarii au amenajat mai multe treceri pietonale în apropierea școlilor

Circa 160 de treceri pietonale supraînălțate au fost amenajate în zonele cu limită de viteză, preponderent în apropierea instituțiilor de menire socială și a școlilor, a anunţat astăzi Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD).

Trecerile pietonale supraînălțate sunt semnalizate corespunzător cu indicatoare rutiere și linii de trecere pietonală pe suprafața ridicată, pentru a avertiza șoferii cu privire la prioritatea pietonilor în aceste zone. “Ne propunem să continuăm această inițiativă, colaborând cu autoritățile locale și comunitățile din întreaga țară pentru a dezvolta și implementa soluții inovatoare pentru sporirea siguranței în trafic”, indică sursa citată.

În contextul apropiatului an școlar, Administrația de Stat a Drumurilor îndeamnă șoferii să manifeste o atenție sporită în apropierea instituțiilor de menire socială și a școlilor și să acorde prioritate pietonilor. “Siguranța copiilor noștri reprezintă o responsabilitate comună, iar respectarea regulilor de circulație este esențială pentru a asigura o traversare sigură a drumurilor”, rezumă instituţia.

Total
0
Shares
Total
0
Share