Drumul Leova-Bumbăta: Până la finalizarea investigației penale, autoritățile locale nu vor semna procesul-verbal de recepție a lucrărilor

Până la finalizarea investigației penale, autoritățile locale nu vor semna procesul-verbal de recepție a lucrărilor finale de la drumul Leova-Bumbăta, a informat Alexandru Bujorean, primarul localității.

“Recepția la terminarea lucrărilor pentru construcția drumului către PTF Leova-Bumbăta a avut loc fără reprezentanții Primăriei Leova.

Noi nu putem contrasemna un proces-verbal de recepție pentru un obiectiv asupra căruia planează bănuieli rezonabile privind volumele și costurile de realizare.

În acest sens, Primăria Leova și-a rezervat dreptul de a nu participa în comisia de recepție la terminarea lucrărilor până la finalizarea investigației și prezentarea dovezilor plauzibile că nu au avut loc delapidări de fonduri publice la construcția acestui obiect important de infrastructură națională.

FOTO // Cum arată punctul de trecere a frontierei de la Leova-Bumbăta după amenajare

Ținem să precizăm că orice recepție la terminarea lucrărilor trebuie să aibă loc conform procedurilor stabilite de HG nr. 285 din 23.05.1996, cu participarea membrilor din oficiu ai comisiei, inclusiv cei care reprezintă APL pe teritoriul căreia a fost efectuată lucrarea.

Ne rezervăm dreptul de a contesta legalitatea procesului de recepție și de a nu participa la acesta până la verificarea documentației tehnice, a devizelor de cheltuieli aferente contractului de execuție și a documentației corelative, precum și până la emiterea unei decizii în cauza penală inițiată de Procuratura Anticorupție în acest caz.

Până atunci, Primăria Leova nu va semna niciun document aferent procesului de recepție, inclusiv nu va contrasemna acte care țin de transmiterea terenurilor din patrimoniul public al APL în folosul statului”, a declarat Bujorean.

Amintim că prejudiciul care ar fi fost cauzat statului la construcția acestui drum de la frontiera moldo-română ar fi de 4 milioane de euro, cifră relevată într-un act de expertiză al CNA. Directorul ASD are statutul de bănuit, a confirmat Procuratura Anticorupție. Lucrările au fost coordonate de către Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii.

Total
0
Shares
Total
0
Share