Alte știri

Drumuri bune pentru Moldova: 8 drumuri au fost reparate în raionul Sângeri, alte trei sunt în proces

Pinterest LinkedIn Tumblr

Opt din cele 30 de drumuri din raionul Sângerei, incluse în cadrul Programul Drumuri bune pentru Moldova, au fost deja reparate. Pe alte trei – munca e în toi. Oamenii spun că au aşteptat zeci de ani să calce pe un drum modernizat, fără gropi.

În aceste zile, la Cotiujenii Mici, Sângerei, e în toi reparaţia unui drum, de 500 de metri, care face legătura între instituţiile publice din localitate. Pentru modernizarea lui, au fost alocate aproape 1 milion de lei. Localnicii, mai ales oamenii în etate, spun că se bucură de faptul că lucrurile se schimbă şi în satul lor.

„Noi babele mai umblăm în galoşi, dar copiii la şcoală cum să se ducă? Bine fac, lasă să-l facă că trebuie de făcut”, a spus o bătrână.

În curând, muncitorii urmează să aplicate stratul de asfalt. „Curăţim marginea bordurii de noroiul care a fost adus de apă, ca după asta să se usuce tot şi să punem asfaltul”, a spus muncitorul.

drumrui bune, guvernul filip, chiril gaburici, pdmReprezentanţii Administraţiei de Stat a Drumurilor cred că vor încheia reparaţia drumurilor mai devreme decât fusese preconizat.

„Termenul de încheiere a lucrărilor este până în data de 24 septembrie. Respectăm graficul şi vom efectua lucrările la timp”, a comunicat directorul Administraţia de Stat a Drumurilor Bălţi, Serghei Pcela.

Programul Drumuri bune pentru Moldova a fost lansat de Guvernul Filip la iniţiativa preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc. În cadrul acestuia, vor fi reparate aproximativ 1.200 de kilometri de drumuri. Potrivit estimărilor, costul total al lucrărilor este de 1,6 miliarde de lei.

loading...

Comments are closed.