Social

„Drumuri bune pentru Moldova” – sectoarele de drum care vor fi reparate în 2018

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Economiei și Infrastructurii a prezentat primarilor și președinților de raioane, în cadrul unei întruniri, organizată de Guvernul Republicii Moldova, porțiunile de drum care urmează a fi reparate în acest an. Aleșii locali au avut posibilitatea să discute direct cu ministrul Chiril Gaburici și cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, și să adreseze întrebări cu referire la sectoarele de drumuri regionale propuse spre reabilitare, resursele financiare alocate, dar și proiectele finanțate din surse externe.

În cadrul discuțiilor, Chiril Gaburici a reiterat că infrastructura drumurilor este una dintre cele șapte priorități ale Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru anul 2018. „Vom depune toate eforturile ca porțiunile de drum selectate să fie reparate calitativ și în termenii stabiliți. Este important să îmbunătățim condițiile de trai ale cetățenilor Republicii Moldova, iar acesta este un prim pas”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii, în timp ce discuta cu primarii și președinții de raioane.

În adresarea sa către reprezentanții APL, prim-ministrul Pavel Filip a menționat că infrastructura drumurilor este o prioritate a Guvernului Republicii Moldova, iar programul „Drumuri bune pentru Moldova” este cel mai ambițios proiect de infrastructură.

pavel filip, chiril gaburici, sectoarele de drum care vor fi reparate în 2018Programul prevede reabilitarea drumurilor, care vor acoperi aproape 1200 de localități. Suma totală a investițiilor va fi circa 1,6 miliarde de lei. Banii vor fi alocați din Fondul Rutier – 500 de milioane de lei, și din Bugetul de Stat – 1100 de milioane de lei.

De asemenea, programul „Drumuri bune pentru Moldova” prevede organizarea unei singure proceduri de licitație pentru fiecare raion, care va cuprinde toate sectoare de drum din unitatea administrativ-teritorială și toate sursele de finanțare. Semnarea contractelor și lansarea lucrărilor sunt preconizate pentru luna mai a acestui an.

Telegraph.md amintește că în cadrul briefingului de presă de săptămâna trecută, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a promis că anul acesta se vor repara 1200 de kilometri de drumuri din satele Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.