Alte știri

Dublu omor în sectorul Botanica. Bănuiții au fost reținuți. Cine sunt aceștia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi indivizi cu vârstele de 16 ani și 36 de ani, originari din capitală, au fost identificați și reținuți de către ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Botanica și angajații Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu angajații INI din cadrul IGP al MAI.

Polițiștii au fost sesizați în dimineața zilei de 25 septembrie, prin intermediul serviciului specializat 112, precum că în clădirea părăsită, vis-a-vis de blocul locativ de pe bd. Decebal au fost depistate două cadavre.

La locul faptei imediat s-a deplast grupa operativă a inspectoratului și medicul legist. La examinarea cadavrelor de către medicul legist, la ambele au fost depistate mai multe plăgi tăiate-înțepate în regiunea capului și feței, și abdomenului, urmare ce au dus la decesul victimelor. Aceștia s-au dovedit a fi un bărbat în vârstă de 48 ani și o femeie de 33 de ani, ambii fără loc permanent de trai.

Pe cazul dat forțele de ordine imediat au dispus un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală, pentru a identifica și reține făptașii.

Urmare a măsurilor întreprinse de către forțele de ordine, suspecții în comiterea infracțiunii au fost localizați și reținuți. În cadrul acțiunilor procesual penale indivizii și-au recunoscut vinovăția comunicând că se cunoșteau cu victimele. Aceștia au mai declarat că în ziua când s-a produs infracțiunea, au consumat băuturi alcoolice după care au aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în regiunea capului și corpului victimelor, dupa care au luat un cuțit cu care la fel au aplicat mai multe plagi , ulterior au plecat de la locul comiterii infracțiunii. Indivizii nu sunt la prima abatere aceștia fiind judecați pentru vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, furt și jaf.

Suspecții în comiterea infracțiunii au fost plasați în arest pentru 30 de zile și sunt cercetați penal în conformitate cu prevederile art. 145 C.P ,,Omor intenționat”, care conform legislației se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 10 la 15 ani.

loading...

Comments are closed.