Alte știri

Duelul mușchilor. La Chișinău a avut loc campionatul național de Armwrestling. Cu cine a „luptat” Cavcaliuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Și-au măsurat forța brațelor. Circa 200 de sportivi au concurat weekendul trecut la campionatul național de Armwrestling ediția a 5-a. Câștigătorii s-au ales cu medalii și șansa de a ne reprezenta țara la europene și la mondial. Potrivit președintelui Federației moldovenești de Armwrestling, Alexandru Grumeza, se califică primii doi din fiecare categorie. La eveniment a fost prezent și secretarul general al federației internaționale de Skanderbeg, Mircea Simionescu-Simicel. Potrivit lui, sportivii moldoveni au șanse mari să urce pe podiumul mondial.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Menționăm că avem deja o asemenea experiență, cel ce ne-a dus faima în întreaga lume fiind campionul mondial de Armwrestling, Daniel Procopciuc care în 2017 a devenit campion absolut în toate concursurile din acel an.

Procopciuc are în palmares și titlul de campion european. El este originar din Fălești și este student la medicină, antrenorul său fiind nimeni altul decât Alexandru Grumeza, președintele Federației moldovenești de Armwrestling, medicul care este supranumit  și neurologul cu bicepși de fier și totodată fiind și co-fondatorul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), condus de Gheorghe Cavcaliuc.

Liderul PACE, la rândul său, este la fel, un susținător al acestui sport al forței, vitezei și strategiei, organizând anterior în premieră campionatul de Armwrestling al Inspectoratului General de Poliție, având ca scop promovarea acestui gen de sport printre angajați poliției.

Cavcaliuc a susținut sportivii și organizatorii și în acest an, în cadrul acestui campionat, și-a măsurat puterile duelând amical cu fiul său Cezar, care este și el cunoscut pentru abilitățile sale sportive și care este un mare amator al acestui gen de sport, bineînțeles, învingând-ul  și pe tatăl său.

Potrivit lui Gheorghe Cavcaliuc, acest campionat ne-a demonstrat încă odată că armwrestlingul este sportul perfect pentru a ne ține nervii în frâu și dezvoltă rapid capacitatea de concentrare.

Menționăm că campionatul mondial de Armwrestling în acest an va avea loc în Georgia în luna septembrie curent iar cel european în octombrie în Lituania.

loading...

Comments are closed.