Dumitru Alaiba a cerut instituțiilor subordonate ME să accepte documente electronice și să nu-i mai denigreze pe agenții economici

“Ne-am văzut azi dimineața cu șefii instituțiilor subordonate Ministerului Economiei: Institutul Național de Metrologie, Protecția Consumatorului, Institutul Național de Standardizare, CMAC. Am pus la punct acțiuni de impact pentru mediul de afaceri pentru următoarele șase luni”, a transmis Dumitru Alaiba, ministrul Economiei.

Pe lângă multe subiecte discutate, a scos în evidență două solicitări pe care le-a avut:

“1. Vreau să fim un minister 100% prietenos documentelor electronice. Nu 90%, nu 95%. 100%. Nu vreau să aud de cazuri când instituțiile subordonate refuză un document electronic solicitând același document pe hârtie. Asta e secolul 20. Toleranța zero la așa ceva.

2. Am rugat să nu comunicăm în ton glorios despre controale efectuate și amenzi eliberate. Asta doar perpetuează în societate imaginea antreprenorilor ca hoți și criminali și nu contribuie la construirea încrederii reciproce. Businessul nu e criminal. Așa tip de comunicare să nu mai vedem. Ne facem lucrul, conform legislației, se penalizează după caz, dar în liniște. Dacă antreprenorul nemulțumit decide să facă public un caz concret, instituția să fie gata cu un răspuns clar, punctual și factologic. Dar fără triumfalism, arătat cu degetul și prezumție a vinovăției.

Urmează mai multe știri bune pentru antreprenori, pe care o să le comunicăm pe rând”, a declarat ministrul.

Total
0
Shares
Total
0
Share