Politic

Dumitru Alaiba: Mâine o să merg la Marșul Pride 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dumitru Alaiba, deputat PAS:

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Mâine o să merg la Marșul Pride 2022, care începe la 12:00 la intersecția str București și Ismail.

Suntem o țară liberă, în care toți suntem liberi și egali în fața legii.

De mic copil am fost învățat să nu fiu intimidat de limbajul agresiv, umilitor și bădărănesc, ci să-i țin piept, pentru că doar așa îi poți pune capăt. Stai și rabzi, te prefaci că nu vezi – el doar va crește.

Cu vârsta, am învățat să nu renunț la punctul meu de vedere, la valorile în care cred, doar pentru că acestea s-ar putea să fie „nepopulare”. Cred în libertatea fiecăruia de a iubi.

Opinia mea e că politicieni sunt de două feluri: sunt din cei care pur și simplu se pliază pe opinia publică, vor să placă, se țin mai departe de subiectele mai sensibile; și sunt din cei care pornesc o conversație complicată pentru a ajuta societatea să facă un pas înainte, atingând inclusiv subiecte, de care societatea, poate, încă nu este gata. Eu vreau să fiu din a doua categorie. Cât mă va costa această alegere, va decide lumea.

Suntem o țară liberă, în care toți suntem cetățeni, toți votăm, toți plătim impozite, toți suntem egali în fața legii, toți avem aceleași drepturi. Iar când unii politicieni de factură medievală încearcă să ne divizeze după tot felul de criterii tâmpite, trebuie cu toții să sărim în apărarea acestei unități. Suntem o țară mică, suntem atât de puțini. Haideți să nu ne mai lăsăm divizați atâta. Toți avem aceleași drepturi de a merge pe aceeași stradă, de a manifesta pașnic și liber.

Iar asta cu „faceți ce vreți la voi acasă” nu este nimic altceva limbaj fascist. Cei ce azi spun așa vorbe, în trecut ar fi construit ghetouri sau lagăre de concentrare.

Mergând mâine la Pride spun și că nu voi fi intimidat de limbajul bădărănesc al unor politicieni subdezvoltați. Existența lor este însăși motivul din care există Pride.

loading...

Comments are closed.