Dumitru Alaiba marchează un an de când este ministru al Economiei

Dumitru Alaiba

Pe 18 noiembrie 2022, împreună cu Iordanca-Rodica Iordanov, ministrul Mediului, Dumitru Alaiba a depus jurământul de învestire în funcția de ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării.

”Exact acum un an, pe 21 noiembrie, era zi de luni, a fost prima zi de muncă deplină la Ministerul Economiei pe atunci, acum Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova. Unul intens, cu provocări, dar cu reforme care să impulsioneze economia. Chiar din prima zi acesta ne-a fost prioritatea zero. Împreună cu echipa MDED am muncit cot la cot. Nu ne-a fost deloc ușor.

Am avut recesiune economică provocată de războiul din Ucraina, criza energetică, inflația accelerată, întreruperi ale lanțurilor de producție la nivel mondial și condiții meteo secetoase.

Chiar și așa, în anul 2023 se așteaptă o redresare economică de circa 2%, susținută în mare parte, de impulsul bugetar, politica monetară relaxantă, măsuri de susținere pentru mediul de afaceri și investiții publice în infrastructură.

Deși în prima jumătate de an economia a înregistrat descreștere de 2,3%, datele operative reflectă primele semnale de înviorare a activității economice, fapt ce creează premise pentru atingerea la final de an a creșterii economice prognozate.

Știm că există întotdeauna loc pentru îmbunătățiri. La sigur nu ne dăm bătuți. Continuăm reformele care vor crește economia și vor sprijini inovația.

Așadar, avem multe de discutat și analizat. Mâine, vă prezint întregul bilanț al reformelor în economie. Revenim cu detalii”, a declarat Dumitru Alaiba.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share