Dumitru Alaiba, ministrul Economiei: ”Demult n-am mai povestit câte ceva despre #LegiAiurea”

Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării și Digitalizării Economiei

Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării și Digitalizării Economiei, susține că nu a mai povestit de multă vreme despre campania #LegiAiurea, lansată acum câteva luni, care vizează revizuirea legilor ce îngreunează activitatea economică în țara noastră.

”Conform legilor noastre, dacă sancționezi disciplinar un angajat (să zicem, îi dai o mustrare pentru că întârzie la lucru sistematic), nu ai dreptul să-i acorzi distincții pentru succese în muncă (de exemplu, o diplomă) în perioada termenului de valabilitate a sancțiunii (de obicei, 3 luni).

Deci, traducem: Dacă angajatul primește o mustrare azi, nu-i poți da o diplomă pentru succese în muncă peste o lună. Chiar dacă, poate, a învățat lecția și o merită. Nu se poate. Să-i dai un premiu bănesc se poate, dar o diplomă sau alt gen de distincție, promovare – nu se poate. Dacă am mai avea timp infinit, am investiga și cine-s autorii acestor perle. Dar timp de pierdut nu avem, așa că doar le corectăm și mergem mai departe.

Adresa de mail Legi.Aiurea@mded.gov.md funcționează în continuare. Vă îndemn să ne povestiți acolo cât mai multe perle! Iar noi le eliminăm nemilos, una după alta”, este mesajul lui Alaiba.

Total
0
Shares
Total
0
Share