Dumitru Alaiba trimite controale la Aeroport: Clienții magazinului ”Duty-Free” sunt duși în eroare

Clienții magazinului ”Duty-Free” de la Aeroport sunt duși în eroare, susține Dumitru Alaiba, ministrul Economiei.

”În aeroport nu este regim duty-free timp de o lună. Magazinele de acolo vând în regim normal și plătesc taxele. Dar consumatorii, concetățeni de ai noștri și turiști, sunt induși în eroare de inscripții care nu mai sunt actuale. Magazinele din aeroport nu sunt duty-free. Ele sunt duty-paid.

Într-o lună de zile de la intrarea în vigoare a legii, aeroportul a fost vizitat de aproximativ 100 mii de pasageri. Acești oameni au fost induși în eroare de inscripția atractivă “duty-free”.

O să sesizez acest subiect Agenției pentru Protecția Consumatorului aflată în subordinea Ministerului Economiei”, a declarat Alaiba.

Legea pentru eliminarea regimului duty-free pe teritoriul Republicii Moldova a fost aprobat în cea de-a doua lectură în cadrul ședinței Parlamentului din 03 noiembrie 2022. Astfel, comercializarea mărfurilor în unitățile comerciale din zonele vamale a devenit impozabilă, reieșind din principiul echității fiscale pentru toți antreprenorii din Republica Moldova.

„Duty-free” înseamnă „fără taxe”. Iar noi spunem că toți trebuie să-și achite partea sa din impozite în mod echitabil, inclusiv magazinele din aeroport. Banii colectați în plus îi putem folosi pentru a ajuta mii de alți antreprenori în aceste timpuri complicate”, a comentat Dumitru Alaiba, în perioada respectivă fiind președinte al Comisiei economie, buget și finanțe.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share